فواید گیاهخواری برای پوست و مو
16 بهمن 1400
نور آفتاب، عامل اصلی در بروز بعضی مشکلات پوستی از قبيل آفتاب سوختگی، چین و چروک، پيري پوست، لکه های پوستی، حساسيت نسبت به نور و بدخيمي هاي پوستي است. قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید، میتواند منجر به آسیبهای پوستی از جمله خطوط ریز، چین و چروک و لکههای سیاهرنگ شود. از جمله محصولات مراقبتی پوست، کرم ضد آفتاب میباشد که تأثیرآن بر روی جوانی و سالم ماندن پوست میگذارد انکارناپذیر است. به همین دلیل اگر میخواهید پوستتان جوان بماند و دور از آسیبهای تابش آفتاب باشد، استفاده از این کرم را فراموش نکنید. تأثیر ضدآفتاب براساس SPF یا همان Sun Protection Factor به معنای فاکتور محافظت از خورشید (نور خورشید) است که معمولاً بر روی ضدآفتابها درج شده و درصد فاکتور حفاظتی ضد آفتاب در مقابل اشعه UVB در قالب عدد SPF بر روی ضدآفتابها درج میشود. تمامی فواید و اثر محافظتی ضد آفتاب به استفاده مداوم از ضد آفتاب بر می گردد و تمدید آن روی پوست را نباید فراموش کرد.
علت استفاده مداوم از ضد آفتاب
اهمیت استفاده از ضد آفتاب به عنوان یک عادت روزانهی مفید در تمام فصول سال به این دلایل است:
کرمهای ضد آفتاب به گونهای درست شدهاند که مانع از ورود اشعههای مضر به بدن میشوند و از ایجاد اختلالات پوستی جلوگیری میکنند.
کرمهای ضد آفتاب پوست را در مقابل چروک و خطوط نامتقارن و متقارن و همچنین پیری زودرس حفظ میکند. مطالعات نشان داده است افراد زیر 55 سال که از کرم ضد آفتاب استفاده میکنند، علائم پیری و چروک در پوست آنها 24 درصد کمتر از افرادی است که از کرمهای ضد آفتاب استفاده نمیکنند.
در حالی که اکثر افراد استفاده از کرمهای ضد آفتاب را عمدتاً برای زیبایی و فواید بهداشتی استفاده میکنند و آن را یک مزیت میدانند؛ اما توصیه میشود که از کرمهای ضد آفتاب در تمام طول روز و ماه استفاده کنید تا پوست شما از خطر ابتلا به انواع سرطان پوست به ویژه ملانوم در امان باشد.
آفتابسوختگی، پوست شما را ضعیف میکند و باعث کبود شدن آن نیز میشود. همچنین این عارضه پوست شما را در معرض بیماریهای پوستی، تورم، قرمزی و نیز خارش را زیاد میکند. این علائم ناشی از اثرات اشعه ماوراء بنفش بر روی پوست شما که اگر ادامهدار باشد ابتلا به سرطان پوست را افزایش میدهد. طبق مطالعاتی که در سال 2008 در اپیدمیولوژی منتشر شده، تکرار آفتابسوختگی خطر ابتلا به سرطان پوست، ملانوم را افزایش میدهد، بنابراین برای اینکه از این بیماری در امان باشید استفاده از کرم ضد آفتاب را از یاد نبرید.
انواع مختلفی از کرم های ضد آفتاب موجود است:
تأثیر ضد آفتاب بر جوش صورت میتواند بسیار مثبت باشد. در ابتدا باید بدانید که آفتاب میتواند موجب حساسیت بیشتر پوستهای جوشدار شود و جای زخم و جوشهای صورت را وخیمتر و تیرهتر کند. آفتاب میتواند موجب خشکی پوست و از بین رفتن سلولهای پوستی شود. این سلولهای مرده نیز میتوانند با مسدود کردن منافذ پوست، جوشهای پوستی را بیشتر کنند. از طرفی خشکی پوست، بر اثر آفتاب میتواند موجب ترشح بیشتر چربی برای جبران چربی از دست رفته در پوستهای چرب شود. همین امر میتواند جوشهای صورت را تشدید کند.
حدود نیم ساعت قبل از قرار گرفتن در برابر آفتاب باید کرم ضد آفتاب را روی پوست مالید. کرمهای ضد آفتاب باید هر 2 یا 4 ساعت یک بار تجدید شوند. لوسیونهای ضد آفتاب باید هر دو ساعت و کرمها هر 3 تا 4 ساعت تجدید شوند. هنگام تجدید ضد آفتاب نیازی به شستشوی ضد آفتاب قبلی نیست. برای ایجاد حداکثر محافظت بایستی برای ناحیه صورت حداقل به اندازه یک بند انگشت از کرم را روی پوست صورت مالید. در صورتیکه از کرمهای آرایشی استفاده میشود ضد آفتاب بایستی زیر این کرمها مصرف شوند.
نه تنها استفاده از ضدآفتاب باعث تغییر رنگ پوست شما نمیشود، بلکه از ایجاد لک های رنگی روی پوست که به سبب اشعههای مضر خورشید روی پوست شکل میگیرند نیز جلوگیری میکنند.
اشعه های فرابنفش خورشید در هر فصلی باعث اثرات مخرب می شوند و جزء مواد مضری هستند که باعث سوختگی می شود. البته که در فصل پاییز و زمستان ضعیف تر عمل می کنند؛ اما باز هم وجود دارند و باعث ایجاد اثرات پیری زودرس و ایجاد چین و چروک ها شده و حتی شاید میزان قدرت آنها در ماه آبان به اندازه ماه فروردین باشد. پس بدن در هر فصلی ممکن است از اشعه خطرناک خورشید آسیب ببیند که اثرات آن جبران ناپذیر خواهد بود و نباید ضدآفتاب را در این فصل نادیده بگیرید.
اهمیت استفاده از ضد آفتاب بین ساعات 10 الی 4 بعد از ظهر که نور خورشید بیشترین شدت را دارد نیز بیشتر می شود. حتی اگر در منزل به سر می برید حتماً از ضد آفتاب استفاده نمایید. مصرف کرمهای ضد آفتاب در منزل و محیطهای سر بسته همچون محیط کار جهت حفظ سلامت پوست ضروری میباشد.
برای محافظت از پوست در طول روز، باید هر دو ساعت ضد آفتاب خود را تمدید کنید.
اگر نور خورشید و اشعههای مضر آن بر روی هر پوستی به طور مستقیم بتابد باعث آسیب میشوند و با توجه به توصیهی پزشکان همهی افراد چه مرد و چه زن باید از ضد آفتاب استفاده کنند و استفاده از آن برای تمامی گروههای سنی توصیه میشود. حتی کودکان نیز ضد آفتاب مخصوص دارند که در صورت قرار گرفتن در معرض آفتاب شدید، اکیداً توصیه به استفاده از آن میشود.
نور آفتاب تأثیر عمیقی بر روی پوست دارد که می تواند منجر به پیری زودرس، سرطان پوست و دیگر موارد مرتبط با پوست شود. قرار گرفتن در معرض نور ماوراء بنفش (UV) حدود 90 درصد از کل علائم آسیب پوستی را تشکیل می دهد. برخی از عوارض عدم استفاده از ضد آفتاب عبارتند از:
دیدگاه (0)